Buurtcommunicatie

De communicatie tussen de bewoners van Woonbos Molenheide verloopt doorgaans vooral organisch en ongestructureerd. Met directe buren bestaat een goed contact maar door alle groen waarmee we zijn omgeven berusten overige ontmoetingen vaak vooral op louter toeval.

Waarschijnlijk is zonder uitzondering voor iedereen de behoefte aan privacy en rust een belangrijke drijfveer geweest om zich in het Woonbos Molenheide te vestigen of om er te blijven. Toch kan het af en toe praktisch zijn uit de relatieve anonimiteit te treden en even kort met een bepaalde groep bewoners te communiceren. Denk daarbij aan het aankondigen van tijdelijke overlast van bouwactiviteiten of een feest of het attenderen op specifieke situaties die om aandacht vragen.  

Voor deze scenario's zijn diverse WhatsApp-groepen in het leven geroepen.  Via dit platform kunnen bewoners die daaraan behoefte hebben elkaar op de hoogte brengen en houden van actuele zaken.

Er bestaan afzonderlijke WhatsApp-groepen voor Woonbos-West (Molenheide, Spechtlaan, Koekoeklaan, Eksterlaan) en Woonbos-Oost. Elke groep kent een beheerder die de regie heeft en er op toe ziet dat de app alleen gebruikt wordt waarvoor deze in het leven is geroepen. Oneigenlijk gebruik zou kunnen leiden tot het afhaken van deelnemers hetgeen niet in het belang is van de oorspronkelijke doelstelling.

Woonbos-West kent een WhatsApp-groep die beheerd wordt door Romana dos Ramos-Verstraeten.

Woonbos-Oost kent verschillende WhatsApp-groepen, te weten:

  • een sociale App die ruimte biedt voor communicatie rondom het verwelkomen van nieuwe bewoners, het aankondigen van tijdelijke overlast of het melden van loslopende honden (beheer door Luc van Dijck),
  • een verkeersveilig-App waarop informatie kan worden uitgewisseld met betrekking tot de verkeersveiligheid (beheer door Marcel Verkuijlen)
  • en een buurtpreventie-App voor het delen van verdachte situaties, overtredingen en misdrijven (beheer door Ilse Viguurs)

 

Wanneer bewoners willen toetreden tot één of meerdere WhatsApp-groepen kunnen zij dat kenbaar maken via het contactformulier. Dit zal worden gedeeld met betreffende beheerders die daarop een uitnodiging tot deelname zullen sturen via WhatsApp.


Daarnaast zijn via de
overzichtskaart de meeste contactgegevens van bewoners (uitsluitend voor bewoners) beschikbaar zodat rechtstreeks contact gezocht kan worden via telefoon of email.

Tenslotte biedt deze website een platform om onderling informatie te delen. Vanzelfsprekend minder dynamisch dan de hiervoor genoemde kanalen en inhoudelijk bezien dus meer beschouwend en tijdlozer van aard. Via het contactformulier kan informatie worden aangedragen met het verzoek deze te delen.

De redactie vertrouwt op het begrip dat deze zich het recht voorbehoud om informatie wel of niet (onverkort) te publiceren. Afstemming vooraf kan onverhoopte teleurstellingen soms voorkomen...  

Bron: redactie | 15 augustus 2020 

interessante aanvulling, foutje ontdekt of uw mening delen? Klik hier om een berichtje te sturen naar de redactie…